Екип

Емил Янков

Изпълнителен директор

Д.м.н. Емил Янков е трето поколение с професионална изява в сферата на медицината. Той е предприемач в сферата на здравеопазването и е завършил е три магистратури – Технически Университет (София), Медицински Университет (София) и университета Sheffield. Започва професионалния си път през 1998, занимавайки се с техническа поддръжка и ремонт на медицинска апаратура. През 2014 г. осъществява голяма своя мечта и „Сердика“ отваря врати – под един покрив са болница, хоспис и Резиденция за възрастни. През 2018 г. открива Резиденция за възрастни „Сердика“ – Банкя, през 2020 е поставено начало на единствения в България Център за роботизирана рехабилитация – ReGo, а през 2022 започва да работи още една Резиденция за възрастни – в Рударци. Емил е женен, с три деца, живо се интересува от развитието на технологични решения в помощ на възрастни и на хора с увреждания, както и от инвестиции в здравния сектор.

Йорданка Ангелова

Оперативен директор

Йорданка е дипломирана акушерка и след дипломирането си работи в реномирани болници в София. Възпитаник е на Първа английска гимназия и завършва Медицински университет – София с отличие като магистър по здравен мениджмънт. Над 10 години е развивала собствен бизнес в сферата на услугите и от 2017 г. работи в болница “Сердика”. Към момента Йорданка е главен оперативен директор и нейна главна цел е да осигури най-доброто медицинско обслужване за нашите пациенти. Отговаря за организацията, контрола и координацията между различните бази на компанията. Нейният дългогодишен професионален опит в сферата на здравеопазването я прави експерт в областта. Говори английски и немски езици и изучава италиански. Йорданка е щастлива майка на пет страхотни деца и обича работата си.

Д-р Методи Янков

Главен медицински директор

Д-р Методи Янков има богат 40 годишен управленски опит в здравеопазването. Завършва медицина през 1979 година. Има три специалности – Акушерство и гинекология, Социална медицина и Икономика на здравеопазването и две магистратури – Здравна политика и здравен мениджмънт и Социални дейности.

Ръководил е най-големите АГ болници в страната – Университетска болница „Майчин дом“, Първа АГ болница „Света София“, Трета АГ болница в София. Изпълнявал е ръководни длъжности в Министерство на здравеопазването, бил е изпълнителен директор на Столичен медицински холдинг. Той е първият директор на Столична здравноосигурителна каса.

Д-р Янков е основател и управител на МБАЛ „Сердика“ от 2010 година.

Женен е, има две деца, три внучета, обича да пътува и да общува с различни хора.

Димитър Петров

Директор рехабилитация и физикална терапия

Димитър е роден в София, завършил е професионалната си квалификация в няколко университета: Медицински колеж „Йорданка Филаретова” към МУ – София със специалност „Рехабилитация“, Факултет по обществено здраве към МУ – София – специалност „Медицинска рехабилитация и балнеология“, в последствие се дипломира и от Национална спортна академия със специалност „Кинезитерапия в ортопедия и травматология“, както и от Нов Български Университет – „Бизнес администрация“. Завършил е и десетки курсове и специализации в България и чужбина. През 2013 г. създава отделението по физиотерапия и рехабилитация в „Сердика”, обучил е десетки професионални терапевти, води студентска практика в Медицински университет – София и участва в изпитни комисии. С лекота общува както със служители, така и с пациенти.

Любослав Бурнев

Мениджър нови проекти

Любослав е част от екипа от юни 2019 г. Той е бивш професионален състезател и европейски шампион по фехтовка. Има бакалавърска степен по Бизнес администрация, а в момента завършва магистърска степен по здравен мениджмънт. Завършил е обучение за мениджмънт на проекти и е посветен на развитието на новите обекти на „Сердика“. Има син, щастливо женен е и обича да пътува.

Павел Хърватов

Търговски директор

Павел започва работа като търговски директор в „Сердика” през април 2019 г. Има повече от осем години опит във фармацевтичната и медицинската индустрия. Има бакалавърска степен по Бизнес икономика и магистърска – по Финансов мениджмънт. Редовно се среща с лекари и медицински служители, има заслуги за съставянето на маркетингови проекти и отлично се справя с управленското естество на работата му. Павел е щастливо женен.

Пламен Анастасов

Финансов директор

Пламен започва работа като финансов директор в „Сердика“ през април 2020 г. Има повече от 18 години опит в сферата на външния и вътрешен одит както и в изготвянето и анализирането на финансови отчети изготвени съгласно националните, и международни счетоводни стандарти. Пламен има бакалавърска степен по „Счетоводство и контрол“ и магистърска степен по „Финансов контрол“ както и е дипломиран експерт-счетоводител от Асоциацията на дипломираните експерт-счетоводители (АССА) в Лондон, Обединеното кралство. Пламен прекарва свободното си време в красивите планини на България, където се отдава на туризъм. 

Гергана Янков

PR мениджър

Гергана се присъединява към екипа в началото на 2019 г., като създава и развива социалните медии на „Сердика“, организира специални събития и здравни премиери. Днес тя се грижи за публичните комуникации и ивент мениджмънт на компанията. Има три магистратури – Икономика на туризма от УНСС, Предучилищна педагогика от Софийския университет и Медии и журналистика със специалност Връзки с обществеността от УНСС. През 2023 г. завършва докторантура в УНСС, а темата на дисертацията й е свързана с PR в здравната сфера. Гергана има богат телевизионен и сценичен опит като водеща, има авторско тв предаване с теми от здравеопазване до изкуство, автор е на книги за деца, пише статии за списание FLM в рубриките „здраве“, „семейство“ и „лайфстайл“. Омъжена е, има дъщеря, интересува се от процеси за подобрение на информационната фауна в здравната сфера и обича да пътува.